Pharos

Pharos Controls

Pharos Architectural Controls heeft zich ten doel gesteld om innovatieve licht en audio visual control solutions te bieden voor de architectural- en entertainment-industrie. Hun prijswinnende producten zijn geïnstalleerd over de gehele wereld en werken dag en nacht in o.a. thema parken, winkelcentra, staatspaleizen, kunstinstallaties, musea, vliegvelden en huizen.

Opgericht in 2004, is Pharos in onafhankelijke eigendom en is onderdeel van de Carallon group, een product ontwerp bedrijf gespecialiseerd in besturingssystemen voor de entertainment industrie. Het Carallon ontwikkelingsteam is verantwoordelijk voor de creatie en voortgaande ontwikkeling van de Pharos producten. Binnen dat team is een enorme hoeveelheid ervaring uit het veld aanwezig m.b.t. real time control, met belangrijke  teamleden die verantwoordelijk waren voor de industrie-leidende Wholehog range van lighting control consoles van Flying Pig Systems.

tl_files/Images/Licht/Pharos/Pharos Controls.jpg

Het Pharos/Carallon design team is daarom onafhankelijk van om het even welk licht armatuur of welke AV-fabrikant dan ook en dit is een belangrijk element in hun strategie om gestandariseerde besturingen te bieden, die kunnen worden gebruikt bij ieder willekeurig project. Pharos/Carallon is er echter op gebrand om samen te werken met andere fabrikanten om er zeker van te zijn, dat hun producten volledig worden ondersteund en om distributie samenwerkingen te sluiten daar waar toepasselijk.

Gebouwen en monumenten, winkelcentra en winkelketens, bedrijfsfoyers en musea; steeds meer mensen verwachten vermaakt te worden op locaties die traditioneel bedoeld waren voor puur archtectural licht. Op vele plaatsen is het niet langer voldoende om een ruimte eenvoudig mooi te verlichten, van de verlichting wordt tegenwoordig verwacht dat het onderdeel is van de interactieve entertainment experience, die uit moet steken boven alle andere concurerende presentaties aan welke de bezoekers bloot komen te staan.

Deze brug tussen architectural- en entertainment lighting, waar men steeds meer gebruik maakt van LED- en video technologie, heeft een geheel nieuwe markt gecreërd die snel groeiende is. Het doel van Pharos is om control tools te bieden die deze markt vraagt en deze te blijven ontwikkelen op basis van feedback van gebruikers uit de gehele wereld. 

Ga naar de Pharos website

tl_files/Images/Licht/Pharos/export2.png

 

Lighting Controllers

TPC

Zet Pharos op eenzame hoogte met de prijswinnende Touch Panel Controller's gladde styling, geavanceerde lighting playback engine en volledig geïntegreerde user interface. De elegante lighting controller met een vrij programmeerbaar, 4.3 inch capacitive touch screen, 512 channels eDMX output en een enorm interfacing potentieel, alles over een single PoE network connectie.

 

tl_files/Images/Licht/Pharos/tpc.jpg


LPC

De prijs winnende, veelzijdige, uitgebreide all-in-one control oplossing voor entertainment- en LED lighting installaties, biedt geavanceerde playback- en show control engines, ingebouwde astronomische- en real time clocks en een weelde aan third-party integratie opties.


tl_files/Images/Licht/Pharos/lpc.jpg


LPC X

Een niveau van kracht en integratie voor landmark lighting installaties zonder precedent, met een channel capaciteit tot wel 200 universes.


tl_files/Images/Licht/Pharos/lpc_x_r2.jpg

Ga naar de Lighting Controllers website

 

Audio Visual Controllers

AVC

Een enkele controller welke de functionaliteit combineert van twee DVD spelers en een beeldmixer met toegevoegde live input, alles onder seamless show control - de prijs winnende audio visual control oplossing voor thematische, retail- entertainment installaties.

tl_files/Images/Licht/Pharos/avc.jpg

Ga naar de Audio Visual Controllers website

 

Remote Devices

BPS

Een flexibel en stijlvol 8-button station met geïntegreerde button LEDs. De BPS is eenvoudig te installeren met zijn single PoE connectie en een welhaast ongelimiteerde hoeveelheid BPSsen kunnen in een network worden geplaatst. De flexibele en stijlvolle oplossing voor user interfaces over een Ethernet netwerk.

tl_files/Images/Licht/Pharos/bps.jpg


RIO 80/44/08

Deze schaalbare remote input en output oplossing voor show control over een Ethernet netwerk biedt een multi-protocol serial port met DMX output support plus combinaties van digital/analogue inputs en relay outputs. 

tl_files/Images/Licht/Pharos/rio_44_80_08.jpg


RIO A

Deze remote oplossing voor audio en MIDI triggering of timecode injectie, de RIO A biedt 30 band spectrum analyses per audio channel, MIDI in/out, Linear Time Code en MIDI Time Code.

tl_files/Images/Licht/Pharos/rio_a.jpg


RIO D

Distributed DALI control over een Ethernet netwerk. Deze baanbrekende nieuwe oplossing voor DALI installaties, biedt Ethernet-distributed DALI op de plek waar deze benodigd is.

tl_files/Images/Licht/Pharos/rio_d.jpg

Ga naar de Remote Devices website

 

Software

Designer 2 Software

Verbeterde en bovendien krachtigere software voor het programmeren van alle Pharos Controllers en Remote Devices middels een intuïtive, graphische drag & drop interface, timeline-based programming en krachtige show control, inclusief condities en scripting.

tl_files/Images/Licht/Pharos/designer2.jpg

 

Designer Software

Krachtige software voor het programmeren van alle Pharos Controllers en Remote Devices middels een intuïtive, graphische drag & drop interface, timeline-based programming en krachtige show control, inclusief condities en scripting.

tl_files/Images/Licht/Pharos/designer.jpg

 

Interface Editor

Creërt user interfaces voor de Pharos Touch Panel Controller, organiseert en thematiseert multiple pages van buttons, sliders en colour pickers.

tl_files/Images/Licht/Pharos/interface_editor.jpg

 

Installation Manager

Software voor het beheren van installaties op meerdere sites middels standaard netwerk protocols over internet.

tl_files/Images/Licht/Pharos/installation_manager.jpg

 

Dynamic Media Manager

Software voor het creëren van nieuwe content voor LPCs onafhankelijk van Designer / Designer 2 software. De oplossing voor installaties die regelmatig wijzigingen aan pixel matrix content behoeven voor marketing campagnes, corporate colour schemes, etc.

tl_files/Images/Licht/Pharos/dynamic_media_manager.jpg

Ga naar de Software website


Accessories

EXT

De Pharos EXT is een extensie voor de Pharos Touch Panel Controller (TPC), welke local DMX en DALI output voor de TPC biedt, als ook voeding en andere hardware interfaces. Hiermee creërt u een standalone lighting control systeem.

tl_files/Images/Licht/Pharos/ext.jpg

 

POE

1+4 port unmanaged 10/100 Power-over-Ethernet (PoE) switch, perfect voor het verbinden (interconnecting) van Pharos controllers en remote devices.

tl_files/Images/Licht/Pharos/poe.jpg

 

RDM

1+4 port DMX512 repeater compatibel met de Remote Device Management (RDM) standaard.

tl_files/Images/Licht/Pharos/rdm.jpg

 

CVD/CCD

Een range van DMX LED drivers met manual/RDM addressering en test modes.

tl_files/Images/Licht/Pharos/cvd_ccd.jpg

Ga naar de Accessories website