Optogate

De Optogate is een mic-gate die opengaat als er iemand voor de mikrofoon staat en niet -- zoals traditionele gates -- reageert op "spanning boven een drempelwaarde" (threshold). De Optogate reduceert hiermee mogelijke feedback van ongebruikte mikrofoons, en overspraak van instrumenten rondom de microfoon (drummer, koperblazers, etc.).

Met een gecodeerde infrarood bundel (onzichtbaar en ongevoelig voor instralende wapperlampen) wordt er middels reflectie op het menselijk gelaat gekeken of er zich iemand in de nabijheid van het kapsel bevind; zodra dit het geval is wordt de gate geruisloos opengezet en het microfoon signaal doorgegeven aan de mengtafel. Daar kun je dus niet tegenop schuiven!

Het geheel werkt via 48 Volt Phantom power, er is dus geen batterij of adapter nodig. Volledig Plug 'n Play; het enige wat je hoeft in te stellen is de afstand tussen zanger/instrumentalist en microfoon (waarop de gate reageert).

Er zijn diverse uitvoeringen die elk hun een eigen toepassing hebben kijk voor meer info op de website van de fabrikant.

Optogate >>>>>