Blijf op de hoogte...

Meld je aan voor Ampco Flashlight Sales nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen.

Nieuws

Jumbo Shipping - Fairlifter

Ampco Flashlight Sales installeert Clear-Com op de Fairlifter

Soms moeten hele boortorens, deels afgebouwde grote schepen of andersoortige enorme machinerieën aan de andere kant van de wereld of in ieder geval over water afgeleverd worden. Nederland is de thuishaven van wel een heel speciale vervoerder, te weten Jumbo Shipyards.

Deze megavervoerder heeft in zijn vloot meerdere zogenaamde Heavy Lift Vessels, waarvan de Fairlifter de allergrootste is. Dit gevaarte uit de grootste klasse (J-Class) is 145 meter lang en 30 meter breed, beschikt over twee kranen met ieder een liftvermogen van 900 ton, kan een lading van ruim 12500 ton aan en heeft een laadoppervlak van ruim 18000 m2. Het platte deck alleen meet al 3100m2. Dit enorme vaartuig haalt ook nog eens 17 knopen, waardoor dergelijke gigantische ladingen ook nog eens supersnel op de plaats van bestemming kunnen zijn.
Zo trots als Nederland kan zijn op een bedrijf van dergelijke statuur, zo trots was Ampco Flashlight Sales de opdracht voor een nieuw communicatiesysteem op de Fairlifter gegund te krijgen. Clear-Com bleek het best geschikt voor een klus van dit kaliber.
Ampco Flashlight Sales ervaring op het gebied van grote theaterinstallaties en het ermee samenhangende "out of the box" denken, bleek zeer goed van pas te komen. "Het was vooral onze expertise over netwerktopologieën die we normaliter inzetten bij transport van digitale audio over grote afstanden die zeer goed van pas kwam", aldus Van der Zalm. De levering bestaat onder meer uit een Clear-Com MS702 basisstation met een in ster geschakelde infrastructuur en acht V-boxen in waterdichte behuizing. Vanwege het kritieke karakter van de communicatie zijn de systemen waar nodig redundant uitgevoerd.

Ga terug