Blijf op de hoogte...

Meld je aan voor Ampco Flashlight Sales nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen.

Nieuws

GDS zaallicht voor Rijnlands Lyceum

Nadat het afgelopen jaar reeds een pakket takels en trussing en een uitgebreide set geluid werd geleverd en geïnstalleerd in de aula van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest, werd in fase twee de koofverlichting vervangen door 85 stuks GDS ArcLamp Golfball Clear met bijbehorende driver units. Recentelijk werd in fase drie ook de overige zaalverlichting vervangen door 97 stuks GDS ArcSystem Decor 1cell fixtures met bijbehorende drivers.

De keuze voor GDS was eigenlijk snel gemaakt, omdat de GDS ArcSystem LED zaalverlichting eigenlijk de enige fabrikant is met standaard de mogelijkheid om zowel met een Cat5 bedraad DMX systeem, als een DMX systeem met draadloze aansturing te leveren, aldus Cees Bakker, hoofd-conciërge van het Rijnlands Lyceum. De draadloze aansturing geschiedt met een door GDS zelf ontwikkeld protocol op basis van het handshake protocol.

Bijzonder hierbij is, dat elke driver hierbij de mogelijkheid heeft, om behalve data te ontvangen, deze ook weer als transmitter (desgewenst) door te geven naar een volgende driver. Hierdoor is een draadloos GDS ArcSystem netwerk uiterst stabiel en uitstekend dekkend te maken over flinke afstanden. Het draadloze GDS ArcSystem is hierdoor ook bijzonder goed te installeren als retrofit systeem, waarbij evt. de bestaande spanningsbekabeling kan worden hergebruikt. Een evt. dimmerinstallatie dient dan natuurlijk wel te worden afgekoppeld en de bekabeling dient dan op het vaste spanningsnet te worden aangesloten.

De ArcSystem software is uiterst bedieningsvriendelijk. Alle drivers melden zich zelf automatisch aan bij de speciale ArcSystem Gateway op basis van hun mac adres. Hierna kunnen de drivers van een eigen DMX adres worden voorzien. Middels de software kunnen ook op eenvoudige wijze groepen van armaturen worden gemaakt, zodat deze ook eenvoudig als groep kunnen worden opgeroepen/aangestuurd.

Ampco Flashlight Sales wenst het Rijnlands Lyceum heel veel plezier met hun nieuwe “groene” zaalverlichtingsinstallatie.

Wilt u meer weten van GDS ArcSystem LED zaalverlichting of van het GDS BluesSystem LED backstage verlichtingssysteem? Neem dan contact op met een van onze verkopers voor een demo afspraak of voor een vrijblijvende scherpe offerte

Ga terug