Prijslijsten

Van veel merken kun je de prijslijst downloaden.

Van de overige merken sturen we je graag een prijsopgave.

Lupo Lights

Lupo

Lupo is een van de bekendste Italiaanse fabrikanten in de fotografie en tv/video markt en is gevestigd in Collegno (TO), Italië. Opgericht in 1932 door Carlo Lupo won deze fabrikant direct aan bekendheid door hun fameuze "studio cameras". Deze werden volledig van metaal gemaakt voor paspoort foto's en portret foto's in het algemeen. De fabriek, die inmiddels ook professionele vergroters en glasmachines aan zijn productielijn had toegevoegd, won aan bekendheid in het buitenland dankzij het management, geleid door de zoons van de oprichter.

Nadat Lupo hun vergroters voor de amateur fotografie bijna overal hadden gedistribueerd, maakte Lupo naam met de productie van professionele gestuurde 5000°K armaturen. Meer recent, gedurende de negentiger jaren, verhuisde Lupo naar een nieuwe fabriek van 2500m2 en nam het onderzoek naar en de productie van nieuwe fluorescent armaturen voor de fotografie- en televisie-markt ter hand.

Lupo fluorescent lichtsystemen bereiken snel een wijde diffusie, dankzij de speciale daglicht en kunstlicht lampen. Fluorescent lichtsystemen worden ook gebruikt voor het belichten van artistiek werk en bij de restauratie van kunstwerken (dankzij hun lage gebruikstemperatuur).

tl_files/Images/Licht/Lupo/FRESNEL-LED-DAYLED-1000-12.jpg    tl_files/Images/Licht/Lupo/LED-PANEL-LUPOLED-560-45.jpg    tl_files/Images/Licht/Lupo/LED-FRESNEL-DAYLED-1000-20.png

Gedurende de laatste twee jaar ontwikkelden de twee divisies van LUPO, LUPO LIGHT en LUPO LUX genaamd, respectievelijk een nieuwe en geavenceerde range van LED panelen en LED Fresnels met unieke en exclusieve kenmerken en een zeer hoge CRI waarde, die volledig tegemoet kwamen aan de eisen van fotografen, videografen en tv-producenten wereldwijd.

LUPO onderhoud een grote commerciële markt in vele landen van de wereld en is voornemens om deze verkoopmarkt nog verder uit te breiden.

Ga naar de Lupo website

 

Fotografie

Lupo produceert een uitgebreide lijn van Fluorescent Lights, HMI Fresnels, LED Fresnels en LED Panelen voor de professionele en de beter geoutilleerde amateur fotograaf.

Ga naar de Fotografie website

 

 

 

tl_files/Images/Licht/Lupo/sposa.jpg    tl_files/Images/Licht/Lupo/11_img2.jpg

 

TV/Video

Lupo produceert een uitgebreide lijn van Fluorescent Lights, HMI Fresnels, LED Fresnels en LED Panelen voor de professionele videograaf en de beter geoutilleerde amateur videograaf.

Ga naar de TV/Video website

 

 

 

tl_files/Images/Licht/Lupo/LUPOLED-TV-STUDIO.jpg    tl_files/Images/Licht/Lupo/lupoled-tv-studio-2-eng.jpg

 

Technologie

LUPO is een leidende fabrikant in het produceren van LED lichtsystemen voor fotografie, video en TV-studio's en sinds hun allereerste stap op de weg van de LED technologie concentreerde men zich op de hoogste kwaliteit van het licht en in het bijzonder op de color rendering.

LUPO was de eerste fabrikant op de markt, die LED panelen voor fotografie en video introduceerde met een colorrendering hoger dan 94, ontwikkeld gedurende vele lange jaren van onderzoek.

LUPO fixtures maken gebruik van speciale LED's met de exclusieve “True Colors” technologie, die hogere prestaties biedt op het gebied van color rendering.

Waarom de color rendering index (CRI) zo belangrijk is:

De CRI is een index, oftewel een maat. Die maat zegt iets over hoe kleuren worden weergegeven door het licht van een bepaalde lamp, vergeleken met het licht van een referentielamp of referentielichtbron. De waarde van deze index kan variëren tussen de 0 en de 100. De waarde 100 wil dan zeggen dat het licht van een bepaalde lamp net zo goed de kleuren weergeeft als dat van een referentielamp of referentielichtbron. Afhankelijk van de kleurtemperatuur is deze referentielichtbron het zonlicht (kleurtemperatuur > 5000 K), of een zwarte straler zoals een gloeilamp (kleurtemperatuur < 5000 K). De berekening van de index staat beschreven in een publicatie, de CIE 13.3-1995.

Er worden 8 referentiekleuren genomen, die verlicht worden door de lamp in kwestie en door de referentielichtbron. Daarna wordt berekend wat het verschil in kleurweergave is en dat resulteert in de CRI index, zijnde een gemiddelde van de indexen van ieder van deze 8 kleuren.

tcs

Referentiekleuren (TCS = test color samples) die gebruikt worden (bron Wiki CRI).

Er worden wat matte kleuren gebruikt, en dat heeft zo zijn reden (omdat ieder van deze een groot gedeelte van alle kleuren van het spectrum bevatten).

LED lichtarmaturen van LUPO hebben een CRI waarde hoger dan 94. Dit betekent dat ze een hogere lichtkwaliteit uitstralen, die kan worden gemixt met zonlicht of een incandescent lichtbron.

“True Colors” Technologie
Normale LEDs gebruiken alleen gele fosfors in combinatie met blauwe emissie chips, die lage CRI waardes genereren en doorgaans een onplezierige groene zweem hebben. “True Colors” LED's zoals toegepast in LUPOarmaturen gebruiken een bepaalde mix van fosfors niet alleen gemaakt van gele fosfors, maar ook rode en groene, die het mogelijk maken hogere CRI waardes te bereiken.

Hoge TLCI waardes
LUPO “True Colors” LED's bereiken zeer hoge TLCI values (Television Lighting Consintancy Index), tussen 92 en 97.

tl_files/Images/Licht/Lupo/tungsten-1.jpg    tl_files/Images/Licht/Lupo/daylight-1.jpg

tl_files/Images/Licht/Lupo/Lupolux-Dayled-650-32001.jpg

TLCI values of new LEDs “True Colors” 2015

Ga naar de Technologie website