GAM - Great American Market

GAM - Great American Market

GAMPRODUCTS, INC. werd opgericht in 1975 als 'the Great American Market'. Een van de eerste producten was de 'off-the-shelf' stainless steel gobo, 'The Great American Pattern'; snel gevolgd door het eerste draagbare modulaire projectie systeem; 'The Great American Scene Machine'.

GAM was een pionier in de begindagen van het concert rock 'n roll tijdperk, ze creëerden 'special effects' voor zo ongeveer iedere belangrijke concert artiest, maar ook voor opera, televisie en film producties. The Great American Scene Machine, geïntroduceerd als een 'off-the-shelf' projectie apparaat werd een basis gereedschap voor iedere lichtontwerper, van high school tot Broadway, van de grote televisiemaatschappijen tot het kleinste TV station.

De oprichters van GAMPRODUCTS creërden ook de originele 'deep-dyed polyester color filter', nu bekend als GAMCOLOR. Deep-dyed polyester color filters vervingen de toen nog gebruikelijke acetaat en gelatine kleurenfilters. Deep-dyed polyester filters van tegenwoordig zijn nu de standaard in de industrie en GAMCOLOR levert nog steeds die originele en unieke lijn van brilliante en heldere kleuren.

GAM heeft echter nog veel meer interessante producten voor de theater-, film- en tv-industrie. Klik op de onderstaande link voor informatie over alle GAM producten.

Ga naar de GAM website

 

GAM Gobo Patterns

De GAM Gobo Pattern is een belangrijk stuk gereedschap voor ieder lichtproject en kan worden gebruikt op vele manieren en bij vele lichtsystemen. In combinatie met 'uplighting' en andere soorten licht projectie, creëren Gobo Patterns 'background looks' wanneer ze worden geprojecteerd op decor, op muren, vloeren, of op een cyclorama.

Gobo Patterns kunnen het licht 'breken' dat wordt gebruikt om mensen te belichten. Sommige patterns kunnen een positieve (licht) designs creëren, terwijl andere patterns worden gebruikt voor negatieve (schaduw) designs. Gobo Patterns kunnen ook worden toegepast als een animatie apparaat, om de illusie van vuur, water, twinkelende sterren en nog veel meer te creëren, bijvoorbeeld met behulp van een dubbele gobo rotator.

Met beperkte middelen bracht de GAM GOBO PATTERN COLLECTION een revolutie in stage lighting teweeg en nog altijd zal het uw creativiteit prikkelen. Met behulp van profiel spots, kan een ieder GAM Gobos gebruiken om de omgeving te veranderen en die speciale scene of dat speciale effect te creëren. Standaard Gobo Patterns kunnen met een schaar worden geknipt om zodoende in vrijwel iedere pattern houder te passen. GAM houdt ten alle tijden meer dan 100,000 patterns in voorraad 'klaar-om-te-versturen' op dezelfde of de volgende dag, en dat zonder meerprijs.

Wat is een Gobo?

De term "Gobo" komt uit de filmindustrie waar een gobo een patroon of een ontwerp was en nog steeds is, gezaagd uit een grote plaat hout, van soms wel 1,60m x 1,60m, meestal geplaatst op een statief en geplaatst tussen een fresnel spot en de acteur of het decor, waarop men het schaduwpatroon wilde projecteren. De letterlijke betekenis van de term "Gobo" is onbekend, maar men neemt aan dat het staat voor het Engelse "Goes between the light and the object", dus Gobo.

Met de introductie van de GAM Gobo Patterns, een 'off-the-shelf' collectie van designs die eenvoudig in een ellipsoïdal profiel spot kunnen worden gestoken, werd de term "Gobo" geadopteerd door de theaterlicht industrie. Het moderne gobo design wordt op chemische wijze geëtst stainless steel. Ze kunnen ook worden vervaardigt middels 'dichroïde opdamping' op glas. De GAM Gobo Pattern collectie wordt chemisch geëtst in zesduizendste van een inch in stainless steel (6 mil). Er wordt gebruik gemaakt van stainless steel omdat het hoge temperaturen kan weerstaan op het punt van het figuur en wordt chemisch geëtst voor de gedetailleerde, scherpe en heldere lijnen.

Ga naar de GAM Gobo Patterns

 

GAM Color

GamColor, deep dyed polyester color, is een superieure medium kleuren filter voor gebruik bij alle typen licht. Omdat de kleur 'deep dyed' (door-en-door-geverfd) is, zal de kleur niet van het oppervlak af krassen/schaven/spoelen en de kleuren zijn bovendien optisch helder. De heldere polyester basis is zeer resistent tegen druipen, gaatjes, breken, afbraak en vervaging bij toepassingen onder hoge temperaturen. De kleuren gebruikt voor het produceren van GamColor zijn de meest stabiele en hitte resistente die er beschikbaar zijn op de markt. Het chemische proces zorgt ervoor dat de kleuren schoon en helder zijn met excellente transmissie en dichtheid. GamColor quality control zorgt voor constante monitoring, van ruw materiaal tot eindproduct. Voor meer informatie over de fabricage van GamColor en zijn temperatuur range, click op 'specifications'.

Het GamColor systeem verdeelt het zichtbare spectrum in negen kleurgebieden voor de handigheid voor de lichtontwerper. Het is een cirkelvormige classificatie van kleuren op tint, met als referentie de primaire-, secundaire- en belangrijke sub-gebieden. Het GamColor swatchbook is opgebouwd conform dit systeem, om het zo eenvoudig te maken om iedere kleur op logische wijze te vinden. Wanneer er nieuwe kleuren worden toegevoegd, zullen deze op gelijke wijze worden ingepast in het kleurenwiel en in het swatchbook.

tl_files/Images/Licht/GAM Filters & Gobo's/GAMCOLOR.jpgtl_files/Images/Licht/GAM Filters & Gobo's/colorwheel6.jpg

GamColor levert ook een familie van kleur correctie- en neutral density filters voor film- en televisie toepassingen. Deze filters kunnen worden gevonden onder 'CineFilters'. Er is ook een familie van cosmetische kleuren,  'Naked Cosmetics' genoemd. GAM creëerde een unieke lijn van correctie filters met een zelfklevende rug voor toepassing op ramen, 'WindowGrip' genoemd.

'HeatShield', voor verlenging van de levensduur van de kleurenfilters, en 'GAM UV Filter', om de schadelijke straling van ultraviolet licht te reduceren, kunnen worden gevonden in de GamColor sectie. Alle GamColors en UV Filters, Neutral Densitiy Filters en Diffusie Filters zijn beschikbaar als 'GAMTUBE sleeves' om vrijwel iedere fluorescent lamp te omvatten.

Ga naar de GAM Color website.